ΕΝΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

 

ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ”

ΜΑΧΟΥ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ

Αριθμ. Φυλλου 159    Φεβρουαριος 2021

 

ΕΝΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

 

(Ενας μικρός αλλά με πολύ νοημα, διαλογος

μεταξυ Κοσμα Φλαμιατη καί Χριστοφορου Παπουλακου)

 

- Δεν φτανει να πονουμε καί να κλαίμε, Χριστοφορε, φωναξεν ο Κοσμάς. Η καινούργια επιδρομη ειναι χειροτερη από του Ιμπραημ. Κεινος σκοτωσε κορμια καί αφανισε τό βιό μας, αλλά αυτοί σκοτωνουν τις ψυχες μας. Ο,τι ιερό φυλαξαμε τετρακόσια χρόνια σκλαβιας ποδοπατιεται, ο,τι μας κρατησε ορθιους, σαν ασαλευτο αντιστηλι, γκρεμίζεται. Σε τετοιο γιουρουσι του σατανα, καθε υποταγη ειναι αρνηση Χριστου, αρνηση της πίστης καί παραδοση στόν διαβολο. Προδίνουμε τόν αγωνα του εικοσιενα, το αιμα πού χυθηκε στο Μεσολόγγι, στ Αρκαδι, στην Τριπολιτσα, στα Δερβενακια, στα Ψαρα. Ιουδες γινωμαστε Χριστοφορε καί το κακό δεν σταματα ως εδω...

- Ειναι οτι οι γραμματισμενοι του Εθνους σκλαβωμενοι στους μασόνους της Φραγκιας, εχουν ολότελα στραβωθει καί αντι να βλέπουν σ ολα τουτο τόν μελλοντικό αφανισμό του Εθνους, τα λογαριαζουν σωστικα. Οι ανδρες πού μας κυβερνουν χασανε τό φως τους καί δεν ξερουν να ξεχωριζουν ποια η διαφορα αναμεσα στο σκοταδι καί στο φως. Ψευτισαμε τα ζυγια πού αλλοτε ζυγιαζαν το καλό καί τό κακό, την αλήθεια καί το ψεμα. Ο διαβολος με χίλιες μορφες μάς παραστεκει. Δεν λεω πώς αν την κορόνα του Εθνους φορουσε ορθοδοξος βασιλιας, κι αν η Εκκλησία συνεχιζε τόν αιωνόβιο δρομο της, πως θαλειπε η αμαρτια. Αλλο λεω πως θαχαμε το μεσον να την ξεχωριζουμε καί να μη την μπερδευουμε με το καλό. Τωρα οχι μόνο την μπερδευουμε, αλλά το καλό πνιγηκε μεσα στην θαλασσα της αμαρτιας.

- Χρειαζεται καινούργιος ξεσηκωμός, καινούργια Αγια Λαύρα.

- Τουτος ο εχθρος ειναι χειρότερος από τόν Τουρκο. Εκεινος ποτε δεν μας τοκρυψε πως μάς λογαριαζε σκλάβους, ενω τουτος μάς ξεγελά πως ειμαστε ταχα ελεύθεροι, ενω εχει σκλαβωσει καί τις ψυχές μας ακόμη. Δεν φτανει λοιπόν ο λόγος καί ο ξεσηκωμος, αλλά χερειαζεται καί κατι αλλο ...

- Τι ρωτησε ο Χριστοφορος.

- Μαρτυρες αδελφε Χριστοφόρε, μαρτυρες. Αιμα για να ποτιστει καί να φουντωσει η λευτερια του Χριστου, η πραγματική λευτερια. Ο σατανας εχει τρανό βασίλειο στη γη. Εχει του χεριου του βασιλιάδες, αρμαδες ... πού μόνο στο αιμα μας μπορουν να πνιγουν. Αν δεν χυσουν καινουργιοι μαρτυρες το αιμα τους κανενας ωκεανός δεν ειναι τοσο βαθυς καί τοσο πλατυς, για να πνιξη τοση αμαρτία. Οσοι από μάς ξεκινήσουμε πρεπει να το ξερουμε πως ο δρόμος μας γυρισμό δεν εχει. Οδηγος μας ας σταθει ο αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Αυτός ας ειναι τό φωτεινό μας αστρο καί στα χναρια του ας ταιριασουμε τα βηματα μας. Ο Χριστος εχει αναγκη από οσιομαρτυρες καί χωρις αυτούς μπορει νά μη χαθει ο σπόρος, αλλά το δενδρο θα μαραθη, ωσπου να φτασουν οι εκλεκτοί να ποτισουν τον σπόρο του Ευαγγελίου. Μιλάνε για μεγαλωμα της Ελλάδος, για στρατούς καί για δόξες καί κανείς τους δεν υποψιαζεται πως μεγαλωμα πού δεν ειναι θεμελιωμενο σε καθαρη ζωη δεν χαριζει παρα ψευτικη καί προσωρινη χαρα.

(Από το βιβλίο: « Ο Παπουλάκος», Εκδοσις 8η, σελ. 115, 117, Βλεπετε «Πνευματικά Θησαυρισματα» τευχος 487.

 

Διά τον «Αντιαιρετικόν Αγωνα Αγιος Νικολαος» του «Συλλόγου των Ορθοδοξων» καί του "Μητροπολιτικου Φιλοπτωχου Ταμειου", του «Ιερου Φιλανθρωπικου Συνδεσμου Κληρικων Ακαινοτομητου Εκκλησίας ΓΟΧ Ματθαιος ο Α». Ελάχιστος προς Κύριον ευχέτης. Ο Προεδρος του Μητροπολιτικου Φιλοπτωχου Ταμείου +Ο Μεσογαίας, Λαυρεωτικης καί Αχαρνων Κηρυκος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΘΑΙΡΕΣΙΣ ΝΙΚΟΛΑΙΤΩΝ ΥΠΟ ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΠΡΟΣ ΟΣΙΩΤΑΤΟΝ ΜΟΝΑΧΟΝ

ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑ ΤΟ " ΒΑΠΤΙΣΜΑ" ΤΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ