Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Προσκυνεί άγαλμα ο Μητροπολίτης Τελμησσού; βίντεο
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Προσκυνεί άγαλμα ο Μητροπολίτης Τελμησσού; βίντεο

Μέγεθος Κειμένου
Από ανακοινωθέν του Πατριαρχείου Κων/λεως πληροφορούμεθα ότι την 29ην Ιουνίου απεστάλη «στην θρονική εορτή της Εκκλησίας της Ρώμης» αντιπροσωπία αποτελουμένη από τον Αρχ. Τελμησσού κ. Ιώβ και τον Επίσκοπον Ναζιανζού κ. Θεοδώρητον, η οποία «συμμετείχε στις λατρευτικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην περίφημη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, προεξάρχοντος του Πάπα Φραγκίσκου.
Ο Πάπας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιώβ κατέβηκαν και προσκύνησαν στην κρύπτη του Αγίου Πέτρου, όπως συμβαίνει – κατά παράδοσιν – τις τελευταί­ες δεκαετίες».
Εφ’ όσον ομιλούν δια «θρονικήν εορτήν» σημαίνει ότι αναγνωρίζουν αποστολικήν διαδοχήν εις τον Πάπαν και μάλιστα από τον Απ. Πέτρον! Έτι περαιτέρω η «συμμετοχή» δηλώνει κοινή λατρεία, η οποία τους καθιστά υποδίκους καθαιρέσεως.
Εκείνο όμως που εξέπληξεν άπαντας είναι ότι ο Σεβ. Τελμησού προσκυνεί, ως φαίνεται, το υπόδημα του αγάλματος του Αγ. Πέτρου. Όχι μόνον προσ­κυνεί άγαλμα, αλλά το πράττει συμφώνως προς την παπικήν συνήθειαν, δηλ. να προσκυνή­ται η «παντόφλα» του Ποντίφηκος! Αυτή είναι η νέα παράδοσις που διαμορφώνει το Φανάρι, το οποίον δήθεν διαφυλάττει την παράδοσιν!

Σχόλιο από τον Ορθόδοξο Τύπο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΘΑΙΡΕΣΙΣ ΝΙΚΟΛΑΙΤΩΝ ΥΠΟ ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΠΡΟΣ ΟΣΙΩΤΑΤΟΝ ΜΟΝΑΧΟΝ

ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑ ΤΟ " ΒΑΠΤΙΣΜΑ" ΤΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ