ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ιβάν Σαββίδης: Οι Πόντιοι θα σώσουν την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Από  .pontos-news
Ιβάν Σαββίδης: Οι Πόντιοι θα σώσουν την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)
Τη βεβαιότητα ότι η ποντιακή νεολαία μπορεί να γίνει παράδειγμα και με τις παρεμβάσεις της να βοηθήσει ώστε να υπερκεράσει ολόκληρος ο ελληνισμός τις δυσκολίες, εξέφρασε κατά την πρόσφατη παραμονή του στην Τραπεζούντα ο Πόντιος επιχειρηματίας και πρόεδρος της Εθνικοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας, Ιβάν Σαββίδης.
«Οι Πόντιοι θα σώσουν την Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιβάν Σαββίδης, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία του και για την υπόθεση της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας.
«Τους έδωσα λύση», είπε για την πρόταση που διατύπωσε προς τους Τούρκους να τους χτίσει τζαμί προκειμένου ο περικαλλής ναός, που λειτουργεί και ως τέμενος, να επιστρέψει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.



Όλα όσα έγιναν κατά την επίσκεψη νεολαίων Ποντίων της Ελλάδας και άλλων χωρών όπου ανθεί ο ελληνισμός, στην Παναγία Σουμελά του όρους Μελά και κατά την ανοιχτή συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής της Β΄ Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης της Ποντιακής Νεολαίας στην Τραπεζούντα, μεταφέρουν σε εικόνες, σε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο με συνεντεύξεις, οι διοργανωτές.




Δείτε το ταξίδι των νέων στον Πόντο, εικόνες από τη λειτουργία στην Παναγία Σουμελά και συνέντευξη Ιβάν Σαββίδη στο περιθώριο της συνεδρίασης της Τραπεζούντας

Ήταν στην εξαιρετική αυτή συνάντηση, κατά την οποία δουλεύτηκε το πρόγραμμα της 2ης Παγκόσμια Συνδιάσκεψης του Οκτωβρίου, εκπρόσωποι νεολαίων και ποντιακών ομοσπονδιών από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Ρωσία και την Ουκρανία, αλλά και εκπρόσωποι του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ποντιακού Ελληνισμού.
Προετοιμάστηκαν στη συνάντηση της Τραπεζούντας, με έντονο συμβολισμό, για να καταθέσουν τις απόψεις τους επί θεμάτων που αφορούν τους νέους αλλά όχι μόνον αυτούς, όπως η παιδεία, η διατήρηση της εθνικής ταυτότητας κ.ά.
Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η ενημέρωση για τα στάδια προετοιμασίας της συνδιάσκεψης, η έγκριση του αριθμού των συμμετεχόντων στη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη, η τελική έγκριση των θεματικών της συνδιάσκεψης και των ομιλητών, των συντονιστών των ομάδων εργασίας, του προεδρείου και του τιμητικού προεδρείου καθώς και της επιστημονικής επιτροπής της συνεδρίασης.
Μεγάλο βάρος δόθηκε στην ανάγκη ενότητας του ποντιακού ελληνισμού.


Οικογενειακή φωτογραφία: Διακρίνονται μπροστά ο πρόεδρος της ΠΟΕ Χρήστος Τοπαλίδης, η πρόεδρος της ΠΟΠΣ Χριστίνα Σαχινίδου, ο πρόεδρος ΣΠΟΣ Ν. Ελλάδος και Νήσων Γιώργος Βαρυθυμιάδης, ο Πόντιος ηθοποιός Αχιλλέας Βασιλειάδης και ο Αντέμ Εκίζ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΘΑΙΡΕΣΙΣ ΝΙΚΟΛΑΙΤΩΝ ΥΠΟ ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΠΡΟΣ ΟΣΙΩΤΑΤΟΝ ΜΟΝΑΧΟΝ

ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑ ΤΟ " ΒΑΠΤΙΣΜΑ" ΤΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ