Ν. ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ, ΔΙ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΡΚΚ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΟΥ Β. ΙΡΑΚ

φοτο1Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλες διαδηλώσεις αγανακτισμένων Κούρδων του Β Ιράκ κατά του τοπικού καθεστώτος ανδρείκελου της Άγκυρας, ξεσηκώνουν την περιοχή σε μια συγκυρία όπου το ΡΚΚ και ο συριακός κλάδος του, το PYD, βρίσκονται ουσιαστικά σε εμπόλεμη κατάσταση.
Όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι πόλεις του Β. Ιράκ που ελέγχονται από το καθεστώς του Μπαρζανί, αυτές τις μέρες φλέγονται από οργισμένους διαδηλωτές κατά του Μπαρζανί τον οποίο κατηγορούν για συνεργασία με την Άγκυρα, η οποία σφάζει τους αδελφούς τους στην Τουρκία.
φοτο2Οι διαδηλωτές στην πρωτεύουσα του Β Ιράκ, το Ερμπίλ, έχουν εισβάλλει στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος τα οποία πυρπόλησαν ενώ φώναζαν συνθήματα υπέρ του Αμπντουλάχ Οτσαλάν που κρατείται στις τουρκικές φυλακές του Ιμραλί στην Τουρκία.
Το έναυσμα για τις βίαιες διαδηλώσεις έδωσε η κατάσταση στην Τουρκία με τις αλλεπάλληλες σφαγές των οπαδών του φιλοκουρδικού κόμματος, HDP, από προβοκατόρικες επιθέσεις σε δημόσιες συγκεντρώσεις, καθώς και οι αποκαλύψεις για στενή συνεργασία του ηγέτη του Β Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί, με το τουρκικό καθεστώς, για την εκμετάλλευση των πετρελαιοπηγών του Β. Ιράκ.
Η κατάσταση σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, χαρακτηρίζεται από χάος και την δημιουργία ακόμα μιας εστίας αποσταθεροποίησης στην περιοχή, με τον κουρδικό πληθυσμό οργισμένο κατά της Τουρκίας και των συνοδοιπόρων της στο Β Ιράκ.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΘΑΙΡΕΣΙΣ ΝΙΚΟΛΑΙΤΩΝ ΥΠΟ ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΠΡΟΣ ΟΣΙΩΤΑΤΟΝ ΜΟΝΑΧΟΝ

ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑ ΤΟ " ΒΑΠΤΙΣΜΑ" ΤΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ