ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝ ΖΩΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ

Χαριλαος Στουραιτης
1 λεπτό
<<Δεν ξεχνιούνται,δεν παραγράφονται ούτε μετά θάνατον>>.
Με αφορμή την συμφωνία την οποίαν συνήψε ο νεοημερολογίτης αρχιεπίσκοπος κ.Ιερώνυμος με τον κ.Τσίπρα, για την μισθοδοσία του νεοημερολογίτικου κλήρου αλλά και για την περιουσία την οποίαν κατέχει η νεοημερολογίτικη εκκλησία,τα λεγόμενα του <<Καισαριανής>> κ.Δανιήλ ,αποτυπώνουν πλήρως την ορθόδοξη πρακτική έναντι των αντικανονικοτήτων,των παρανομιών και των ιεροσύλων πράξεων,που διενεργούνται από αρχιεπισκόπους,μητροπολίτες,κληρικούς,μοναχούς και κάθε εκκλησιαστικό παράγοντα.
Θα ήταν ,λοιπόν,πολύ ωφέλιμο, οι Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί,αφού ενημερωθούν για το τι προβλέπουν οι Θείοι και Ιεροί Κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας ,να κάνουν πράξη τα όσα αυτοί κελεύουν,ώστε να διαφυλαχθούν από επίβουλους , σφετεριστές και κατ΄επίφασιν δεσποτάδες,παπάδες .ρασοφόρους και θεολόγους.

Δεν ξεχνιέται,λοιπόν,και ούτε παραγράφεται η κολάσιμος,η ρουσφετολογική,η κατόπιν συναλλαγής ,αντικανονική και επιβληθείσα παραίτησις του αρχιεπισκόπου Ανδρέου το 2003,η οποία επέφερε το σχίσμα του 2005.
Δεν ξεχνιούνται και ούτε παραγράφονται τα τόσα ιερόσυλα,αντικανονικά και αιρετικά διέπραξε η ομάς του παρανόμου και αντικανονικού αρχιεπισκόπου Νικολάου είτε ψευδοκαθαιρέσεις, είτε ψευδοχειροτονίες,είτε πωλήσεις εκκλησιαστικών ακινήτων.
Δεν ξεχνιέται και ούτε παραγράφεται η δόλια και επαίσχυντη πρακτική όλων αυτών που πλαισίωσαν και εγκλώβισαν τον τότε αρχιεπίσκοπον Ανδρέα,οι οποίοι τον διέσυραν και τον εξευτέλισαν παντελώς, μετατρέποντάς τον άκουσον άκουσον από Αθηνών σε πρόεδρον Πατρέων,και οι οποίοι καρατόμησαν σε Ελλάδα,Κύπρο,Αφρική και αλλού, με συνοπτικές διαδικασίες, κάθε πραγματικό ορθόδοξο ιεράρχη,ιερέα και θεολόγο,έχοντας σκοπό την επάρατη εξουσία.
Παραθέτω τα λεγόμενα του κ.Δανιήλ,τα οποία είναι χρήσιμα για όλους μας.
<<Βόμβες Καισαριανής κατά Αρχιεπισκόπου: Τα κανονικά παραπτώματα δεν παραγράφονται ούτε με τον θάνατο>>
«Τα κανονικά παραπτώματα δεν παραγράφονται, οι πολιτικοί μπορεί να παραγράψουν τις ευθύνες τους. Τα κανονικά παραπτώματα και των μητροπολιτών και των συνοδικών μητροπολιτών και του Αρχιεπισκόπου δεν παραγράφονται ούτε με τον θάνατο τους. Μπορεί και μετά τον θάνατο τους να επικριθούν και να κατακριθούν…» τόνισε ο μητροπολίτης Καισαριανής και επέμεινε: «Δεν παραγράφονται! Δεν μπορεί κανείς να πει «ότι έγινε έγινε ας το ξεχάσουμε» δεν ξεχνιούνται. Στην εκκλησιαστική ζωή τίποτα δεν ξεχνιέται», σημείωσε με νόημα ο δεύτερος εκ των Μητροπολιτών που αποχώρησαν από την επεισοδιακή συνεδρίαση της Ιεραρχίας την περασμένη Παρασκευή >>.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΘΑΙΡΕΣΙΣ ΝΙΚΟΛΑΙΤΩΝ ΥΠΟ ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΠΡΟΣ ΟΣΙΩΤΑΤΟΝ ΜΟΝΑΧΟΝ

ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑ ΤΟ " ΒΑΠΤΙΣΜΑ" ΤΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ