ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΘΕΟΧΑΡΗ ΚΟΝΙΑΡΗ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ
Τόν Ιούλιο του 1974 , επιστρατεύτηκα , και κατατάγηκα ως επίστρατος στην 8η Μεραρχία ,8η ΕΜΑ, δηλαδή , 8η Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων .
Εκεί ανέλαβα χρέη Επιλοχία , και είχα Διοικητή έναν Έφεδρο Υπολοχαγό , Δικηγόρο εξ Άρτης.
Δεν είχαμε οπλισμό ατομικό , και τα άρματα ήταν σχεδόν παρατημένα...
Την 14η Αυγούστου , οι Τούρκοι έκαναν τον Αττίλα 2. Πήραμε εντολή να φύγουμε για Πρέβεζα , να μπούμε σε φερυ-μπωτ , μάλλον για Κρήτη και από εκεί για άγνωστη κατεύθυνση.
Μετά από αρκετή πορεία σταματήσαμε για διανομή φαγητού. Ο Διοικητής με τον μάγειρα μοίραζαν το φαγητό , και εγώ με τον σιτιστη το ψωμί.Οταν τελειώσαμε την διανομή ,καθήσαμε κάτω από μια γκορτζιά να φάμε...
Έεεεεεε,δεν πήγαινε κάτω το φαγητό.Με ρώτησε ο Διοικητής τι έχω, και του απάντησα :" Πού μας πάνε ; Ούτε ατομικό οπλισμό δεν έχουμε !"
Μου απάντησε :" Μην φοβάσαι δεν θα πάμε πουθενά εμείς"."Θα πάνε άλλοι" του απάντησα... Ανταπάντησε : " Δεν θα γίνει τίποτα .Οι Τούρκοι θα σταματήσουν στο προκαθορισμένο σημείο ,από τους συμμάχους....Δεν ξέρω σε πόσο καιρό ,μέρες μήνες χρόνια , αλλά το Κυπριακό θα λυθεί στα χαρτιά...Την Τουρκία ,επειδή θα συνεχίσει να εκβιάζει τους συμμάχους , θα την διαμελίσουν !!"
Μου προξένησε μεγάλη εντύπωση η ηρεμία και η σιγουριά με την οποία εξιστορούσε τα μελλοντικά γεγονότα ,λες και ήταν προφήτης.
Τόν ερώτησα επιμόνως ποιά είναι η πηγή του, και αφού δεσμεύτηκα να μην πω ποτέ ότι άκουσα , μου είπε : "Το περιβάλλον του Αβέρωφ" !!
Πριν τις εκλογές του 1974 , αυτός απολύθηκε , εκλέχθηκε βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία , και βεβαίως με την στήριξη του Αβέρωφ...!
Ο Αβέρωφ σημειωτέον ,είχε συμμετάσχει σε μυστική σύσκεψη στη Ρώμη , αρχές 1970 ,όπου όπως αργότερα αποκαλύφθηκε ,είχε αποφασιστεί τι θα συνέβαινε στην Κύπρο , και όχι μόνο.
Μετά από 44 χρόνια , όλα γίνονται όπως τα εξιστόρησε...Δεν ξέρω αν ζει , ο Διοικητής μου , αν ήξερα ,θα έλεγα και το όνομα του...
Στο σημείο αυτό , ας θυμηθούμε και τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό , ό,τι έχει προφητεύσει , άλλα έγιναν ,και άλλα μέλλει γενέσθαι.
Σε ότι αφορά το ξανθό γένος ,τους Ρώσους : Οι Ρώσοι , για δικά τους συμφέροντα κάνουν ότι κάνουν.
Όταν εμείς επεκτείνουμε στα 12 μίλια , οι Ρώσοι δεν θα έχουν πρόσβαση στο Αιγαίο ... γι'αυτό : όταν διαλυθεί η Τουρκία , θα σπεύσουν να καταλάβουν Κωνσταντινούπολη και Ανατολική Θράκη , για να μην αποκλειστούν.
Τότε θα γίνει εμπλοκή Δυτικών με Ρώσους , θα ηττηθεί η Ρωσία , (γι'αυτό θα παραδώσει την Πόλη στην Ελλάδα...),αλλά θα είναι τέτοια η καταστροφή που και οι νικητές ,θα είνα σε κακά χάλια...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΘΑΙΡΕΣΙΣ ΝΙΚΟΛΑΙΤΩΝ ΥΠΟ ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΠΡΟΣ ΟΣΙΩΤΑΤΟΝ ΜΟΝΑΧΟΝ

ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑ ΤΟ " ΒΑΠΤΙΣΜΑ" ΤΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ