ΓΝΗΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΧΑΡΝΩΝ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ ΑΘΗΝΙΩΤΙΣΣΗΣ
ΑΝΔΡΕΟΥ ΣΥΓΓΡΟΥ 55-57 ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
ΤΗΛ. 210-2466057, 6984854484, 6977290326


ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2019 ΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ

Η ΚΑΤΑΔΥΣΙΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΚΑΙ ΖΩΟΠΟΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΟΡΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ
ΥΠΟ ΤΗΣ ΓΝΗΣΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ανακοινώνεται ότι την 19ην Ιανουαρίου 2019 (6ην Ιανουαρίου, κατά το Ορθόδοξον Πάτριον Εορτολόγιον), εορτή των ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ, ημέρα Σάββατο και ώρα 11ην π.μ., θα λάβει χώρα η καθιερωμένη τελετή της Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και του Αγιασμού των υδάτων εις το κανάλι του Μόρνου, έξωθι του υδραγωγείου, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου εις Αχαρνές (πρόποδες Πάρνηθος), πλησίον του Ιερού Ναού Παναγίας Σουμελά Αθηνιωτίσσης.

Εις τον Ι.Ν. Παναγίας Σουμελά Αθηνιωτίσσης θα τελεσθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία (των Θεοφανείων) και ο Μέγας Αγιασμός, υπό του Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Κηρύκου, της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας και εν συνεχεία θα σχηματισθεί πομπή δια την μετάβαση εις τον τόπον της Καταδύσεως και του Αγιασμού των υδάτων, από τα οποία υδροδοτείται ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Σημειώνουμε ότι προκειμένου να μην δυσκολευθούν οι Ορθόδοξοι να παρευρεθούν εις την εκδήλωση, η λειτουργία θα γίνει μόνο εις τον Ι.Ν. Παναγίας Σουμελά Αθηνιωτίσσης στις Αχαρνές.

Καλούνται άπαντες οι πιστοί, όπως τιμήσουν με την παρουσία τους την εκκλησιαστική αυτήν εκδήλωση, ώστε να επιζητήσουμε την Χάριν, την Ευλογία και τον Αγιασμό, τα οποία ιδιαιτέρως σήμερον έχομεν χρείαν και ως Έθνος αλλά και έκαστος χωριστά.



Εκ της Γραμματείας της Μητροπολιτικής Περιφερείας Αχαρνών.
Τηλ. 6984-854484,  6977-290326,  210-2466057

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΘΑΙΡΕΣΙΣ ΝΙΚΟΛΑΙΤΩΝ ΥΠΟ ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΠΡΟΣ ΟΣΙΩΤΑΤΟΝ ΜΟΝΑΧΟΝ

ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑ ΤΟ " ΒΑΠΤΙΣΜΑ" ΤΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ