ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ π. ΜΙΧΑΗΛ


Ιερεύς Μιχαήλ Ιωάννου
Πιπίνου 13
Μέσα Γειτονιά
4002  ΛΕΜΕΣΟΣ

14 Αυγούστου 2007 (Π.Η)

Προς
(την ούτω αυτοκαλούμενη)
Ιερά Σύνοδο Γ.Ο.Χ. Ελλάδος
Προεδρευόμενης υπό (του ούτω αυτοκαλούμενου)
Αρχιεπίσκοπου Αθηνών Νικολάου
Μπότσαρη 8
Περιστέρι
ΑΘΗΝΑΙ

ΘΕΜΑ: Απάντηση στην επιστολή σας ημερ. 4/17 Αυγούστου 2007 με θέμα
                                     «Παραπομπή εις Συνοδικό Δικαστήριο»

Έλαβα την ως άνω επιστολή σας και με λύπη μου παρατηρώ ότι ο ανελέητος αγώνας στον οποίο έχετε με ζήλο επιδοθεί εδώ και μήνες, για καταστροφή και διάλυση της Αυτοκέφαλου Εκκλησίας των Γ.Ο.Χ. Κύπρου, δεν έχει τελειωμό.

Αφού βιάσατε και καταπατήσατε το Αυτοκέφαλο της τοπικής μας Εκκλησίας, με τις παράνομες χειροτονίες των εγκάθετων Σεβαστιανού και Λαζάρου, επιχειρείτε τώρα να πείσετε τους εαυτούς σας ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κλήρου και του λαού που δεν απεδέχθησαν τούτους, αξίζουν «δίκης».

Και ενώ γνωρίζεται ότι, μετά τις παράνομες ως άνω ενέργειες σας, έχω διακόψει κάθε μορφής πνευματική επικοινωνία μαζί σας, τόσο εγώ όσο και οι άλλοι κληρικοί των Γ.Ο.Χ. Κύπρου (πλην του πατρός Γρηγορίου), καθώς και η συντριπτική πλειοψηφία των Χριστιανών της τοπικής μας Εκκλησίας, εξακολουθείτε να επιδιώκεται όπως σας δοθεί η παραμικρή σημασία, συστήνοντας δήθεν δικαστήρια και σκηνοθετώντας δήθεν δίκες για τις πράξεις και παραλείψεις μου.

Πόσες φορές θα χρειαστεί να σας επαναλάβω ότι δεν έχετε κανένα δικαίωμα ή εξουσία να επεμβαίνετε στα εκκλησιαστικά πράγματα μιας άλλης τοπικής Εκκλησίας ή οποία απολαμβάνει Αυτοκεφάλου;  Μέχρι που θα φτάσει το θράσος και η ασυδοσία σας;  Επιτέλους δεν υπάρχουν όρια στη κατάχρηση και τη νόσφιση των δικαιωμάτων και εξουσιών σας;  Μήπως εξακολουθείτε να πιστεύεται ότι με τις ενέργειες σας θα πείσετε περισσότερους χριστιανούς, που ανήκουν στο ποίμνιο μου, να  απαρνηθούν την οδό της αλήθειας και της δικαιοσύνης και να ενταχθούν με τον ανάξιο για Ιεροσύνη, ούτω αυτοκαλούμενο «Μητροπολίτη Κιτίου» Σεβαστιανό; Εάν τούτο επιδιώκετε, επιζητείτε και ελπίζετε, πλανάστε πλάνην οικτράν.

Όπως εσείς οι ίδιοι έχετε παραμείνει μόνοι στην οδό του ψεύδους και της παρανομίας, συνιστώντας Εκκλησία πονηρευομένων, ετεροδιοικούμενοι υπό των Μάξιμου και Κάτσουρα, το ίδιο μόνοι και παράνομοι θα παραμείνουν οι Σεβαστιανός και Λάζαρος, με τους οποίους έχουν συνταχθεί μόνον οι συγγενείς και φίλοι της οικογένειας Σεβαστιανού.

Μπορείτε να προβείτε σε όσες δίκες και/ή καταδίκες επιθυμείτε για να ικανοποιήσετε το μένος σας κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, και τους νομίμως εκπροσωπούντες αυτήν.  Δεν θα επιτύχετε όμως τίποτα περισσότερο απ΄ ότι έχετε επιτύχει μέχρι σήμερα επιβάλλοντας δήθεν «αργίες» και επιχειρώντας να πείσετε τον λαό να διακόψει κάθε επικοινωνία με τους επί δεκαετίες πνευματικούς του πατέρες.  Και τι θα πράξετε τότε;  Μήπως θα εκδώσετε ένταλμα σύλληψης και λιθοβολισμού μου; Μήπως το ίδιο ένταλμα θα εκδώσετε και εναντίων των πολλών εκατοντάδων χριστιανών που παραμένουν στην οδό της αληθείας και της δικαιοσύνης;

Είμαι και θα παραμείνω λειτουργός Του Υψίστου, ταγμένος να υπηρετώ το θέλημα του εξυπηρετώντας τις πολυάριθμες ψυχές που μου εμπιστεύτηκε.  Θα συνεχίσω να ιερουργώ και να προσφέρω ακατάπαυστα, τα μυστήρια της Εκκλησίας στους ευσεβείς χριστιανούς των ενοριών της δικαιοδοσίας μου.

Δεν με ενδιαφέρει και ούτε με απασχολεί η οδός της απωλείας που έχετε επιλέξει.  Και εάν επιθυμείτε να προχωρήσετε σε καθαίρεση μου δεν θα στεναχωρεθώ καθόλου, μάλλον θα ευχαριστήσω τον Θεό.  Γιατί δεν έχω καμία θέση και ούτε επιθυμώ να αναγνωρίζομαι ως κληρικός από μια «Σύνοδο» στους κόλπους της οποίας υπάρχουν ανάξιοι και παρανόμως χειροτονηθέντες Αρχιερείς, όπως ο Σεβαστιανός.

Πορευθείτε μόνοι σας την οδό που έχετε επιλέξει και η ταπεινότης μου θα παραμείνω εκτός αυτής.

Είθε ο Θεός να ευσπλαχνισθεί τις ψυχές σας και να σας φωτίσει να καταλάβετε τα ολισθήματα σας.  Σε κάθε άλλη περίπτωση ας σας ελεηθεί.







Ο ελάχιστος των πρεσβυτέρων



Πατήρ Μιχαήλ Ιωάννου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΘΑΙΡΕΣΙΣ ΝΙΚΟΛΑΙΤΩΝ ΥΠΟ ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΠΡΟΣ ΟΣΙΩΤΑΤΟΝ ΜΟΝΑΧΟΝ

ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑ ΤΟ " ΒΑΠΤΙΣΜΑ" ΤΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ