ΝΟΥΘΕΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

ΛΟΓΟΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΥ
<< Άγιε Πατήρ ημών Ματθαίε, πρέσβευε υπέρ ημών>>!
Χριστιανοί: ευρισκόμενη η υφήλιος άπασα εις αυτήν την ελεεινήν και αξιοδάκρυτον κατάστασιν, εις εποχήν καθ' ην βασιλεύει, πλέον, μόνον το έγκλημα, εις εποχήν καθ' ην ανετράπησαν παντελώς πάντες οι Θείοι τε και φυσικοί νόμοι, και κυριαρχεί απ' άκρου εις άκρον η ασέβεια, εις αυτάς λέγωμεν τας κρισιμωτάτας στιγμάς, ερχόμεθα να βροντοφωνήσωμεν. Αναχαιτίσατε Χριστιανοί την ακατάσχετον ορμήν σας, με την οποίαν βαδίζετε προς τον κρημνόν της διττής σας απωλείας (ψυχικής και σωματικής).
Επανέλθετε, πλησιάσατε και ζητήσατε την αλήθειαν, η οποία είναι αυτός ο Χριστός. Αυτός, και ουδείς έτερος, θα χαρίση εις ημάς την Ειρήνην και την ευτυχίαν. <<Μη πεποίθατε επ' άρχοντας επί υιούς ανθρώπων οις ουκ έστι σωτηρία>> (Δαβίδ)
Εάν δεν επανέλθητε εις οδόν ην ο ίδιος ο Χριστός μας εχάραξεν επί του Ιερού Ευαγγελίου, είναι αδύνατον να εύρητε την αλήθειαν. Ακούσατε τι μεγαλοφωνεί ο Θεός δια του Προφήτου, <<εισακούσατέ μου τα αγαθά της γης φάγεσθε, ειδέ μή, μάχαιρα υμάς κατέδεται>>. Επομένως μή σκιαμαχήτε, δεν θα δυνηθήτε να περιορίσητε το έγκλημα και την εξάπλωσιν των θανατηφόρων ασθενειών, και δη της χολέρας, άνευ της προσηκούσης μετανοίας και επιστροφής των ανθρώπων εις την οδόν του Ευαγγελίου. Σας παρακαλούμεν, γίνετε ημίν συνεπίκουροι και αρωγοί, δια να δυνηθώμεν υμείς και ημείς δια των ελαχίστων δυνάμεών μας να ηθικοποιήσωμεν και ιατρεύσωμεν την τετραυματισμένην εκ της αμαρτίας κοινωνίαν των ανθρώπων. Το μόνον μέσον δι' ου θα δυνηθούν πάντες να γνωρίσουν την εκλείψασαν αλήθειαν, είναι η ανάγνωσις των θρησκευτικών βιβλίων.

Από το περιοδικό του Αγίου Πατρός Ματθαίου
<<ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ>>

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΘΑΙΡΕΣΙΣ ΝΙΚΟΛΑΙΤΩΝ ΥΠΟ ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΠΡΟΣ ΟΣΙΩΤΑΤΟΝ ΜΟΝΑΧΟΝ

ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑ ΤΟ " ΒΑΠΤΙΣΜΑ" ΤΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ