ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΟΛΙΑΘ

Αλήθειες που μαθαίνουμε στην ιστορία του Δαβίδ και του Γολιάθ

Όλοι γνωρίζουμε λίγο πολύ την ιστορία, όπου ο βασιλιάς Σαούλ βρέθηκε αντιμέτωπος με τον στρατό των Φιλισταίων. Ο Γολιάθ, ένας γιγαντόσωμος, δυνατός πολεμιστής προκάλεσε σε μονομαχία τον καλύτερο πολεμιστή του Ισραήλ από την οποία θα κρινόταν ο πόλεμος. Ο Δαβίδ που ήταν ένα βοσκόπουλο αποφασίζει να μονομαχήσει με τον Γολιάθ έχοντας μαζί του μία σφεντόνα με πέντε πέτρες. Έριξε στον Γολιάθ με την σφεντόνα και η πέτρα τον χτύπησε στο μέτωπο και σώριασε τον Γολιάθ στο χώμα. Στην συνέχεια ο Δαβίδ πήρε το σπαθί του Γολιάθ και του έκοψε το κεφάλι. Ας δούμε τώρα τι μαθαίνουμε απ'αυτήν την ιστορία.
1. Όταν εμπιστευόμαστε τον Θεό, Αυτός μας δίνει θάρρος και μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσκολία.Πολλές φορές οι απειλές της ζωής, μας ξεπερνούν σε μέγεθος όπως ο Γολιάθ που ήταν πολύ πιο μεγαλόσωμος από τον Δαβίδ. Όμως όταν έχουμε τον Θεό μαζί μας στο τέλος βγαίνουμε νικητές.
2. Όταν ο Σαούλ φόρεσε στον Δαβίδ την πανοπλία, ο Δαβίδ δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει. Είπε τότε ο Δαβίδ στον Σαούλ πως αυτή η πανοπλία του είναι ακατάλληλη. Στην συνέχεια την έβγαλε και αποφάσισε να αντιμετωπίσει τον Γολιάθ με την σφεντόνα του, κάτι το οποίο ήξερε πολύ καλά να χειρίζεται. Εδώ βλέπουμε πως ο Θεός μας μαθαίνει να αξιοποιούμε τα χαρίσματα που έχουμε. Πολλές φορές θα θέλαμε να είχαμε άλλα χαρίσματα από αυτά που μας έχει δώσει ο Θεός και αντί να Του ζητήσουμε να μας αξιοποιήσει τα ταλέντα μας, προσπαθούμε να γίνουμε κάποιοι άλλοι. Κάτι τέτοιο οδηγεί στην αποτυχία και δυσκολευόμαστε όπως ο Δαβίδ με την πανοπλία που του φόρεσε ο Σαούλ.
3. Μαθαίνουμε πως δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάμε κάποιον, μόνο και μόνο επειδή φαίνεται στο μάτι αδύναμος. Ο κάθε άνθρωπος κρύβει μεγάλη δύναμη μέσα του και όταν αυτήν την δύναμη την εμπιστεύεται στον Θεό, τότε κανένας Γολιάθ δεν μπορεί να τον σταματήσει. Ο Γολιάθ υποτίμησε τον Δαβίδ λέγοντάς του πως θα δώσει τις σάρκες του στα πουλιά του ουρανού και στα άγρια θηρία.Στο τέλος όμως έχασε.
4. Οι δυσκολίες με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι, μας κάνουν πιο δυνατούς.Με αυτόν τον τρόπο ο Θεός μας προετοιμάζει για την αποστολή που έχει για εμάς.Μετά απ΄αυτήν την μάχη όπου ο Δαβίδ έδειξε θάρρος και εμπιστοσύνη στον Θεό, ξεκίνησε η ανοδική πορεία του, μέχρι που από βοσκόπουλο έγινε βασιλιάς.
5. Όποιος προσπαθεί να βλάψει έναν άνθρωπο που έχει την προστασία του Θεού, τα όπλα που χρησιμοποιεί θα στραφούν εναντίον του. Έτσι και εδώ, το σπαθί που είχε ο Γολιάθ, χρησιμοποιήθηκε από τον Δαβίδ για τον αποκεφαλίσει. Η προστασία του Θεού είναι το πιο ισχυρό όπλο που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος.

(Margarita Louka‎ προς ΕλληνοΧριστιανικός Πολιτισμός)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΘΑΙΡΕΣΙΣ ΝΙΚΟΛΑΙΤΩΝ ΥΠΟ ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΠΡΟΣ ΟΣΙΩΤΑΤΟΝ ΜΟΝΑΧΟΝ

ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑ ΤΟ " ΒΑΠΤΙΣΜΑ" ΤΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ