ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΣΤΟΥΡΑΙΤΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΟΣΤΕΦΑΝΙΤΕΣ

Χαριλαος Στουραιτης
4 ώρες
ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΟΣΤΕΦΑΝΙΤΕΣ.

Με το να δώση την αυτοκεφαλία στην ουκρανικήν <<εκκλησίαν >>ο οικουμενιστής πατριάρχης κ.Βαρθολομαίος,όπως ήταν φυσικόν και αναμενόμενον, προεκάλεσε σχίσμα στις τάξεις του καταδικασμένου και αναθεματισμένου υπό των Πανορθοδόξων Συνόδων του 16ου αιώνος νεοημερολογιτισμού .
Ο έτερος οικουμενιστής πατριάρχης της ρωσσικής <<εκκλησίας>> κ. Κύριλλος,αντιδρώντας σ'αυτήν την αντικανονική ενέργεια του κ.Βαρθολομαίου,ενεργώντας πολύ σωστά, διέκοψε την μνημόνευση του ,με αποτέλεσμα να επέλθη σχίσμα στις τάξεις της αιρετικής και σχισματικής αυτής κοινότητος.
Πρίν από δεκαπέντε περίπου χρόνια,στην Γνησίαν Ορθόδοξον Εκκλησίαν της Ελλάδος, τέσσερα πρόσωπα,τρείς ρασοφόροι και ένας λα'ι'κός,υποκαθιστώντας την τότε Ιεράν Σύνοδον,για ιδιοτελείς σκοπούς,μετά από πιέσεις που ήσκησαν, χωρίς αιδώ και σεβασμό πρός το πρόσωπον και την ιδιώτητα του,ηνάγκασαν τον τότε αρχιεπίσκοπον Ανδρέα σε μία ιταμή και αντικανονική, σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες, παραίτηση - μετάθεση, τοποθετώντας στην αρχιεπισκοπή Αθηνών τον αιρετικόν ,ακατάλληλον και ματαιόδοξον Νικόλαον Μεσσιακάρην.
Παρόμοια έκτροπα,οι ίδιοι τύποι,έκαναν λίγο αργότερα και στην Εκκλησίαν της Κύπρου.
Πολύ σωστά,λοιπόν,το μικρόν λείμμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας, τότε,με προπορευόμενον τον Μητροπολίτην Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.Κήρυκον,απεμάκρυναν εκ της σωστικής Κιβωτού,όλους αυτούς τους παραβάτες και επίορκους,οι οποίοι συνεχίζουν αμετανόητοι και αλαζόνες.
Βίοι παράλληλοι για τους Νικολαοστεφανίτες και τον κ.Βαρθολομαίον,τόσο στα της Πίστεως ,όσο και και στα υπόλοιπα...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΘΑΙΡΕΣΙΣ ΝΙΚΟΛΑΙΤΩΝ ΥΠΟ ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΠΡΟΣ ΟΣΙΩΤΑΤΟΝ ΜΟΝΑΧΟΝ

ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑ ΤΟ " ΒΑΠΤΙΣΜΑ" ΤΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ