ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΟΡΓΑΝΩΣΙΝ ΕΠ{ΕΚΛΤΑΣΙΝ ΤΟΥ ΕΝ ΕΙΔΕΙ ΚΡΥΦΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΤΥΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΤΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΙΕΡΟΝ ΜΕΤΟΧΙΑΚΟΝ ΝΑΟΝ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΚΑΡΕΑ
+ Ο ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΚΗΡΥΚΟΣ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟΥ ΓΝΗΣΙΑΣ
ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΙΕΡΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟΝ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Δ/ΝΣΙΣ: ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΚΟΡΩΠΙ Τ.Κ.19400 Τ.Θ. 54
ΤΗΛ. 210.6020176, 210.2466057

Α.Π. 129 Ἐν Κορωπίω Μάιος 2011
Προς
τους αγαπητούς εν Χριστω αδελφούς
και τέκνα εν Κυρίω πνευματικά.
Όπως είναι γνωστόν από 5ετίας εκάστην Δευτέραν και από ωρας 6ης εως ωρας 9ης λειτουργεί εις το Ιεραποστολικόν Κέντρον του Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Καρέα Βύρωνος, ὡς «ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ» και τοῦτο μερίμνη του «ΙΕΡΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΟΡΙΤΩΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ» τό «ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ», του οποίου η λειτουργία εσχάτως εχει επεκταθη και εις το Ιεραποστολικόν Κέντρον του Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης Κορωπίου Αττικής, εκάστην Τρίτην τάς ιδίας ωρας, καθώς και εις το Ιεραποστολικόν Κέντρον Παναγίας Σουμελά – Παραμυθίας Αχαρνών, καθ’ ἑκάστην Κυριακήν ἀπόγευμα.
Η ανάγκη πού επέβαλε την λειτουργίαν του εν λόγω Φροντιστηρίου, ητοι η ενημέρωσις των Ορθοδόξων διά τά θέματα της Ορθοδόξου Ομολογίας και Αποστολικής Διαδοχής παραμένει απαραμείωτος, δεδομένου ότι και η αποστασία των σημερινών ανθρώπων εχει φθάσει εις το κατακόρυφον, αφού προεκάλεσε και την απάμβλυνσιν του ορθοδόξου εκκλησιολογικού φρονήματος ακόμη και αυτών των Ορθοδόξων.
Είναι ανάγκη να γίνη κατανοητόν από ολους ότι η μόνη διέξοδος από την τραγικότητα της συλλογικής και της προσωπικής σημερινής κρίσεως είναι η εξοδος εκ μέσου αυτών πού απεργάζονται την ολοκληρωτικήν καταστροφήν της πατρίδος μας και της Πίστεως μας, και εν ταυτω η εισοδος εις την ακαινοτόμητον γνησίαν Ορθόδοξον Εκκλησίαν και η εμμονή μας εις αυτήν, διότι αυτή είναι η μόνη Κιβωτός της Χάριτος εντός της Οποίας και διά της Οποίας και μόνον διασφαλίζεται η ενωσις μετά του Θεού (η θέωσις) ητοι η εν Χριστω σωτηρία μας.
Παρακαλείσθε όπως παρακολουθείτε τις συνάξεις του Φροντιστηρίου, η αν δεν μπορείτε να ενημερώνεσθε, μέσω των περιοδικών της Μητροπόλεως: «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΝΟΗ», «ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ», «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΣ» (από το διαδίκτυον) και τις ιεραποστολικές και αγωνιστικές εκδόσεις.
Μετά των αναστασίμων ευχών
Χριστός Ανέστη – Αληθώς Ανέστη
+ Ο Μεσογαίας και Λαυρεωτικής
Κήρυκος
Μου αρέσει!Σχολιάστε

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΘΑΙΡΕΣΙΣ ΝΙΚΟΛΑΙΤΩΝ ΥΠΟ ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΠΡΟΣ ΟΣΙΩΤΑΤΟΝ ΜΟΝΑΧΟΝ

ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑ ΤΟ " ΒΑΠΤΙΣΜΑ" ΤΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ